Balanční trávení
Bylinková směs pro harmonizaci zažívacího traktu.
Pravidelná konzumace zlepšuje trávení.
Tlumí žaludeční křeče a nadýmání, pomáhá předcházet žaludečním vředům.
Složení: Aloisie trojlistá, smetanka lékařská, lišejník islandský, měsíček lékařský, čekanka nať
Použití: Polévkovou lžíci směsi zalijte 300 ml horké vody a nechte 10 minut louhovat .
Užívejte 1 - 3 x denně .
Zajímavost:
Aloisie trojlistá
má uklidňující působení.
Zlepšuje trávení
Odstraňuje žaludeční křeče, a nadýmání.
Pomáhá při bušení srdce, rozrušení a neklidu, při žaludečním a dvanácterníkovém vředu
Při střevní dyspepsii, při pocitu ošklivosti, spojeným s nutkáním na zvracení.
Lišejník islandský
Je jedním z nejlepších přírodních antibiotik bývá též nazýván přírodní penicilín účinný proti mnoha choroboplodným bakteriím a virům.
Údajně dokáže eliminovat bakterii helicobacter pylori.
Slizy chrání sliznice zažívacího traktu,
hořké kyseliny zlepšují chuť k jídlu.
Užívání těchto látek je velmi vhodné při suchých dráždivých zánětech ústní dutiny, hrdla a při zánětlivých chorobách trávicího ústrojí.
Hořce chutnající lišejníkové kyseliny napomáhají vylučování žaludeční šťávy a trávicích enzymů, a tím zlepšují trávení a vstřebávání živin.
Přispívají k lepší látkové přeměně.
Lišejníkové kyseliny, zejména fumaroprotocetrarová, protolichesterová a usninová, mají výrazný antibiotický účinek proti mnoha druhům bakterií, čímž přispívají k sanaci zánětlivých onemocnění ústní dutiny, hltanu a trávicí soustavy.
Lišejník islandský se užívá při gastroenteritidách, průjmech, žaludečních a střevních katarech.
Pro svůj obsah hořkých látek se používá při nechutenství (zmnožuje tvorbu žaludečních šťáv a tonizuje).